У Києві врятували дитину, яка впала з 30-метрової висоти

15-річний хлопчик внаслідок нещасного випадку впав з 30-метрової вишки

В столичному Охматдиті врятували підлітка з Чернігівської області, який вижив після падіння з 30-метрової висоти. Про це повідомила пресслужба Охматдиту, передають "Коментарі".

15-річний хлопець впав з 30-метрової вишки (висота дев'ятиповерхового будинку). Хлопчик був госпіталізований до міської лікарні в критичному стані, а через п'ять днів його життя рятували в Охматдиті. 

Підліток був госпіталізований у відділення анестезіології та інтенсивної терапії з ЕКМО у стані керованої коми. У нього діагностували черепно-мозкову травму, закриту травму грудної клітини, пошкодження легенів та нирок, розрив печінки, закритий перелом стегнових кісток зі зміщенням уламків та численні забої. Лікарі кажуть, що у хлопця було мало шансів вижити після такого падіння.

Коли хлопець потрапив до лікарні, він не міг ворушити ногами. В Охматдиті йому екстрено виконали сегментарну внутрішню фіксацію хребта та закриту репозицію перелому стегон. Багато лікарів - хірурги, реаніматологи, ортопеди, торакальні хірурги, нейрохірурги, неврологи, фахівці діагностичного відділення, анестезіологи, реабілітологи, педіатри, фізіотерапевти, психологи та медичні сестри з усіх відділень - протягом двох місяців боролися за життя та здоров'я підлітка.

Наполеглива праця мультидисциплінарної команди врятувала хлопчикові життя. Його стан стабілізувався: через два місяці лікування дитина почала відновлювати рухи в лівій нозі. Хлопчик зміг ворушити пальцями та згинати коліно. Він продовжив реабілітацію в санаторії. Сьогодні він може самостійно сидіти та відновив активні рухи у ногах.

Нагадуємо, що на Київщині розпочався процес реформування медичної галузі. Процес реформування медичної галузі розпочався в Таращанській громаді, розділивши медичний заклад на первинну медичну допомогу, вторинну медичну допомогу та екстрену медичну допомогу. Ціль реформування - надання якісної, ефективної і безперебійної медичної допомоги населенню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися