У Києві вдвічі зросла захворюваність на небезпечну хворобу: як вберегтися

У столиці захворюваність на коронавірус зросла майже удвічі

За минулий тиждень кількість випадків захворювання на COVID-19 у столиці зросла майже вдвічі порівняно з позаминулим тижнем. Про це повідомила Валентина Гінзбург, директорка Департаменту охорони здоров'я міста Києва.

Повідомляється, що з 17 по 23 лютого у Києві захворіли 776 осіб, а з 24 лютого по 2 березня - 1389 осіб.

Є два факти, які викликають у Департаменту занепокоєння:

- Збільшилася кількість хворих дітей. Діти, навіть якщо хворіють у легкій формі, з високою ймовірністю заражають одразу кілька близьких дорослих, які перебувають поруч.

- Кількість людей, які потребують госпіталізації, збільшується паралельно з ростом захворюваності. Минулого тижня кількість госпіталізованих зросла більш ніж удвічі порівняно з попереднім тижнем. На жаль, те саме стосується і кількості смертей.

У Департаменті охорони здоров'я вважають, що це пов'язано, в основному, з нехтуванням заходами епідеміологічної безпеки. Громадянам рекомендують дотримуватися фізичної дистанції, носити медичні маски, часто мити руки і не забувати мати при собі дезінфікуючі засоби. Також рекомендується регулярно провітрювати житло та робочі місця, проводити вологе прибирання та уникати відвідування місць масового скупчення людей.

Валентина Гінзбург також закликає громадян залишатися вдома і звертатися до лікаря, якщо вони помітили перші ознаки хвороби.

Нагадуємо, що в Києві створили єдиний в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитів. Це забезпечить наявність компонентів рідкісних груп крові, які можуть бути у дефіциті, коли терміново потрібні, або потрібні у великій кількості під час надзвичайних подій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися