Єдиний в Україні банк довгострокового зберігання крові створили у Києві

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві створили єдиний в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитів. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, банк довгострокового зберігання еритроцитів створили на базі Київського міського центру крові. Це забезпечить наявність компонентів рідкісних груп крові, які можуть бути у дефіциті, коли терміново потрібні, або потрібні у великій кількості під час надзвичайних подій.

"Можливість реалізується за рахунок продовження терміну зберігання еритроцитів до 30 років. Зараз максимальний термін зберігання складає до 42 діб. Це дозволить зробити запаси еритроцитів рідкісних фенотипів", — повідомили в мерії Києва.

У Київській міській державній адміністрації додали, що для оснащення банку до Київського міського центру крові поставили усе необхідне обладнання.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. На даху будівлі лаври встановили електростанцію з 194 сонячними панелями. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві встановили потужну сонячну електростанцію. Резервне джерело енергії з’явилося у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Цю унікальну сонячну електростанцію Київ отримав як гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Альтернативні джерела світла дозволяють почуватися комфортно майже 700 жінкам, які зараз проживають у Святошинському інтернаті, та стабільно працювати персоналу. Окрім того, у Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі.

Читайте також, що у Києві за 400 мільйонів гривень кардинально змінять систему оповіщення населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися