У Києві врятували життя завдяки трансплантації трьом дітям (ФОТО)

Столичні лікарі пересадили дві нирки та печінку від маленької дитини

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у Києві провели успішну трансплантацію нирок та печінки від чотирирічної дитини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію медичного закладу та Міністерства охорони здоров’я України.

Лікарі столичної лікарні пересадили дві нирки та печінку від чотирирічної дитини. Це дозволило врятувати життя 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області. Понад три роки він чекав на трансплантацію та жив в лікарні "Охматдит". Печінку пересадили 15-річному хлопчику з Кіровоградської області.

Донором для пацієнтів лікарні "Охматдит" став хлопчик з Рівного, якому діагностували смерть мозку.

"Батьки дитини дали згоду на посмертну пересадку органів, аби подарувати шанс на життя іншим дітям. Світла пам’ять донору та шана його родині", — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я України.

Пересадку серця шестирічній дівчинці виконали в Інституті серця Міністерства охорони здоров’я України, зазначили в "Охматдиті". Таким чином, шанс на життя отримали троє дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вперше в Україні зробили унікальну операцію з пересадки серця маленькій дитині. Столичні лікарі зробили трансплантацію серця шестирічній дівчинці. Складна операція пройшла успішно, а маленька пацієнтка почувається добре. Серце хворій дівчинці пересадили від загиблого чотирирічного хлопчика. Згоду на трансплантацію надала мама померлою дитини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися