У Києві вперше в Україні зробили трансплантацію серця дитині (ФОТО)

Що відомо про маленьку пацієнтку та як почувається дівчинка після операції

У Києві вперше в Україні зробили унікальну операцію з пересадки серця маленькій дитині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України.

За інформацією медичного закладу, столичні лікарі зробили трансплантацію серця шестирічній дівчинці. Складна операція пройшла успішно, а маленька пацієнтка почувається добре. Трансплантацію дитині зробив спільно з командою лікарів кардіохірург, директор Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України Борис Тодуров.

Подробиці операції у медичному закладі пообіцяли розповісти згодом. Однак відомо, що серце хворій дівчинці пересадили від загиблого чотирирічного хлопчика. Згоду на трансплантацію надала мама померлою дитини. Про це розповіла журналістка Віолетта Кіртока на своїй сторінці у Facebook.

Після операції жінці дозволили послухати, як серце її померлого сина б’ється в у грудях дівчинки.

"Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити інший дитині, яка також гине. І врятувати її. Всі пересадки серця вперше в нашій країні зробив Борис Тодуров", — зазначила Кіртока.

Журналістка оприлюднила світлини прооперованої дівчинки і наголосила, що страшенно пишається лікарем-кардіологом Борисом Тодуровим. Ця операція показала рівень України, можливість її розвитку та прагнення рятувати українців, додала Віолета Кіртока.

Нагадаємо, у Києві на другий рік повномасштабної війни з російськими окупантами фіксують поступове зростання рівня середньої заробітної платні. У Київському міському центрі зайнятості повідомили, що середня зарплатня у вакансіях у 2022 році становила 10-11 тисяч гривень. У 2023 році рівень середньої зарплатні у столиці поступово підвищився

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у перший рік повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Київ залишався у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні 2022 року кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах.

Читайте також, що у Київській обласній лікарні скандал через масові звільнення працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися