Медичні безпілотники запустили в небі над Київщиною

Що треба знати місцевим мешканцям

Бучанська міська рада оголосила про старт унікального гуманітарного проєкту з доставки медичних препаратів у лікарні за допомогою спеціальних безпілотників. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву мерії Бучі.

У Бучанському районі Київської області невдовзі можна побачити у небі безпілотники із жовто-блакитним маркуванням та червоними крилами. Місцевих мешканців закликали зберігати спокій. Ці безпілотні літальні апарати використовують для порятунку життя пацієнтів у лікарнях. Безпілотники доставляють гуманітарні вантажі, ліки та компоненти крові.

Проєкт реалізували за підтримки міжнародних партнерів виключно для оперативної логістики медичних препаратів у лікарні. Безпілотники білого кольору з червоними крилами матимуть жовто-блакитне маркування на нижній частині корпусу. Вони можуть літати декілька разів на день у світлу пору доби на висоті 100-300 метрів. Звук у медичних безпілотників майже відсутній.

При наближенні до лікарні безпілотники будуть знижуватись до 20-40 метрів та скидатимуть вантажі в жовто-блакитних боксах на парашуті. Посадка вантажу відбуватиметься у визначеній зоні із точністю приземлення до 5-10 метрів. У Бучанській міській раді додали, що технологія є безпечною. Польоти медичних безпілотників в режимі реального часу координуватимуть з військовими підрозділами регіону.

Читайте також та дивіться фото, де на території столичної лікарні відкрили унікальний майданчик для реабілітації.

Читайте также