Киян попередили про небезпечне захворювання: чого варто остерігатися

У держустанові надали рекомендації щодо зниження ризику захворювання

Мешканців столиці попередили про небезпеку вживання деяких продуктів, які можуть призвести до захворювання ботулізмом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві.

За даними Державної установи “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” випадків харчового ботулізму за 2023 рік та за минулий період 2024 року в Києві не зареєстровано. Проте, контроль щодо вживання потенційно небезпечної для здоров’я та життя людей в'яленої та копченої рибної продукції, продуктів домашнього консервування м'яса, риби, подекуди овочів, не повинна послаблюватись.

Загалом в Україні з 2024 року зафіксовано 24 випадки ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний. В головному управлінні повідомили, що випадки захворювання були пов’язані із вживанням м’ясної, овочевої консервації домашнього виготовлення, ковбаси та риби домашнього виготовлення, в’яленої риби, придбаної у місцях стихійної торгівлі.

“Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості захворювань, які пов’язані із вживанням рибної продукції, а саме 17 випадків з 24 випадків ботулізму  пов’язані з вживанням цієї продукції, що складає 70,8 %”, - йдеться у повідомленні. 

У Держпродспоживслужбі Києва звернули увагу операторів ринку з виробництва та обігу риби та рибної продукції щодо необхідності вироблення лише патраної риби в літній період для зниження ризику захворювання на ботулізм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що декілька випадків ботулізму зареєстровано у травні у Київській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися