У Київській області проводять особливі заходи: що сталося

Ліків проти сказу немає, тож захистити тварину можна тільки вакцинувавши її

У Київській області виявили випадок зараження смертельною інфекцією - у домашньої тварини виявили сказ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Спеціалісти звернулися до жителів м.Біла Церква та Білоцерківського району та поінформували про виявлення смертельної інфекції. 

Спеціалісти наголосили, що у зв’язку з встановленням діагнозу захворювання на сказ у кота, що знаходився в приватній садибі с. Чепиліївка, Узинської міської територіальної громади, Білоцерківського району, Київської області проводяться заходи в неблагополучному пункті та загрозливій зоні щодо щеплення сприятливих тварин проти сказу. Просять мешканців з розумінням віднестись до даного заходу.

“Пам’ятайте, медицина сьогодні не має методів та засобів лікування сказу. Тільки своєчасне щеплення ваших улюбленців захистить їх та головне Вас від цієї смертельної інфекції”, - наголосили в Головному управлінні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще в одній громаді Київської області повідомили про введення заборони на відпочинок на воді. У Бучанської міської ради звернулися до мешканців: “Увага! Купання у водоймах Бучанської громади заборонено!”. Відповідну заборону ухвалили й в інших громадах Київської області. Детальніше де заборонено купатися та відпочивати на воді, читайте за посиланням.

Нагадаємо, що у Київській області розгорівся скандал через несправедливі графіки відключення світла. Що думають мешканці громади про обмеження електропостачання, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися