Масштабні перевірки анонсували у Києві: що контролюватимуть

Які спеціальні заходи будуть проводити у столиці

У Києві від початку літнього сезону почастішали випадки інфікування містян, ймовірно, через неякісні продукти. До того ж у ході перевірок столичних ярмарків інспектори виявили значні порушення при зберіганні харчових продуктів. У зв'язку із загрозою посилять контроль за дотриманням законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

У службі зазначили, що 17 червня провели засідання Державної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації у Департаменті муніципальної безпеки Київській міській Державній адміністрації “Про готовність центральних та місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період”.

Комісія ухвалила рішення про проведення спеціальних заходів, щоб не допустити спалахи інфекційних захворювань серед мешканців міста. Щоб запобігати загрозі, планують: 

  • проводити моніторинг циркуляції збудників інфекційних хвороб; 

  • посилити контролю за дотриманням законодавства щодо вимоги до безпечності та якості харчових продуктів суб’єктами господарювання на сільськогосподарських ярмарках та ринках,

  • посилити контроль у пунктах розливу питної води на відповідність вимог чинного законодавства,

  • проводити моніторинг дотримання законодавства на водних об’єктах (пляжах), 

  • проводити протималярійні, протикліщові, протилептоспірозні заходи в місцях масового відпочинку населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як змінилися ціни на харчові продукти у Києві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися