У Києві небезпечне повітря: подробиці

Що відбувається з повітрям у Києві

Мешканців Києві попередили, що до кінця дня 1 липня та протягом доби 2 липня у місті концентрації діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень. Це негативно впливатиме на самопочуття людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

За даними синоптиків, сприяє накопиченню й інших забруднюючих речовин в приземному шарі повітря спекотна, суха та маловітряна погода.

“Рекомендовано часте вживання води, вологе прибирання та вентилювання приміщень, перебування в паркових зонах, подалі від автомобільних доріг та залізниць”, - порадили містянам спеціалісти гідрометцентру.

У Київській міській державній адміністрації спростували цю інформацію, зазначивши, що станом на вечір 1 липня індекс якості повітря в Києві переважно дуже низький, а отже якість повітря в нормі.

У Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату зазначили, що попри повідомлення, які ширяться в мережі Інтернет, міська система моніторингу якості повітря не фіксує перевищення концентрації діоксиду азоту. Також для підтвердження додали фото із застосунку “Київ Цифровий”.


При цьому ближче до півночі 1 липня та станом на 7:30 2 липня у застосунку “Київ Цифровий” за однією з адрес спостереження фіксувався стан повітря як небезпечний. CAQI становив 100+.


Індекс CAQI (Common Air Quality Index) - загальний індекс якості повітря, який вимірюється показниками кількох забруднювачів. У маленькій концентрації вони не завдають відчутної шкоди, проте їх високий рівень становить загрозу для здоров'я. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  у Києві ввели безпрецедентні обмеження


Читайте также