У Києві стрімко поширюється смертельна хвороба: що відомо

Кількість госпіталізованих із діагнозом COVID-19 у Києві зростає

У столиці останніми тижнями збільшилась кількість випадків інфікування COVID-19. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію директорки Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург.

За її словами, кількість госпіталізації через інфікування коронавірусом порівняно з початком липня збільшилась.

Приміром, станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою. На сьогоднішній ранок (29 липня, - ред.) таких пацієнтів 73. “Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей”, – повідомила Валентина Гінзбург.

У ДУ “Київський міський Центр контролю та профілактики хвороб” повідомили, що загалом у липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менше ніж 200 інфікувань. З початку року від цього захворювання в столиці померли 52 особи.

Валентина Гінзбург нагадала головні правила, як знизити ризик інфікування коронавірусом. Необхідно:

  • слідкувати за особистою гігієною, мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, 

  • уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей, 

  • часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Також Валентина Гінзбург нагадала головне правила запобігання поширення хвороби - “Захворів – сиди вдома!”. 

Вона наголосила, що COVID, навіть з легким перебігом хвороби, для зараженої людини зі слабким імунітетом (дитини, вагітної, хронічного хворого, людини старшого віку) може стати смертельним. 

“Якщо захворіла дитина, теж обов’язково залиште її вдома та зверніться до лікаря. І для дітей, і для дорослих потрібно зробити тест, щоб точно розуміти, яку стратегію лікування обрати. Тож алгоритм дій має бути наступним: захворіли – залишилися вдома – звернулися до лікаря – протестувалися та неухильно дотримуєтесь всіх рекомендацій до повного одужання”, – наголосила Валентина Гінзбург.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області перевіряють ринки та магазини.


Читайте также