У Києві з'явиться центр реабілітації для дітей з інвалідністю (ФОТО)

Реабілітаційний заклад відкриють в Оболонському районі столиці

У Києві тривають будівельні роботи в новому Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей з інвалідністю. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Ремонтні роботи приміщення, яке знаходиться в Оболонському районі Києва, тривають. Тут створять сучасний центр реабілітації, повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда. Вона зазначила, що на Оболоні проживає понад 1200 дітей з інвалідністю, але потужностей одного центру, що знаходиться на Йорданській, не вистачає.

"Розміри приміщення не дозволяють збільшити пропускну здатність. Саме тому було прийнято рішення про його розширення", - прокоментувала заступник голови КМДА.

За її словами, в новому приміщенні буде розміщений сучасний центр реабілітації з відділенням денного перебування.

Заклад має запрацювати в столиці восени цього року. Він розташований на вулиці Вишгородській, 54 на площі майже 714 квадратних метрів.

У центрі реабілітації працюватимуть з дітьми з інвалідністю, які мають:

- розлади аутистичного спектру;

- комплексні органічні та порушення розумового розвитку;

- синдром Дауна;

- затримку психічного й мовного розвитку та ін.

Також у центрі реабілітації планують надавати інформаційні, соціально-педагогічні та психологічні послуги, додали в КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському міському центрі нефрології та діалізу капітально ремонтують приміщення.

За словами мера столиці Віталія Кличка, зараз тривають ремонтні роботи у відділеннях унікального медустанови. З вересня 2020 року до червня цього року тут працювало єдине в Києві опорне відділення для лікування від коронавірусу хворих нефрологічного профілю. На початку 2021 року заклад отримав ліцензію, а в березні в ньому провели першу трансплантацію нирки.

Приміщення лікарні не ремонтували понад 50 років, зазначив Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися