У МОЗ розповіли, як вакцинуватися із підробленим COVID-сертифікатом

В Україні стала доступна вакцинація від коронавірусу та для тих людей, які раніше вже купили підроблені сертифікати

На нещодавньому брифінгу від міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка прозвучала інформація про те, як люди, які придбали підроблений COVID-сертифікат, можуть пройти вакцинацію. Щоб отримати вакцину від коронавірусу за наявності купленого сертифіката, необхідно пройти особливу процедуру.

Отже, слідуючи інструкції від Ляшка, людям із підробленими сертифікатами насамперед необхідно звернутися до сімейного лікаря та принести "сертифікат" із собою на прийом. Далі терапевт буде зобов'язаний викликати правоохоронців, що конфіскують документ і складуть протокол, у якому власник підробки буде вважатися учасником.

При оформленні протоколу необхідно дати свідчення, у тому числі й про місце покупки або про людину, яка продала сертифікат. Після відкриття справи прокурор через суд подає клопотання, внаслідок якого з власника липового сертифіката знімається кримінальна відповідальність.

Ляшко також доповнив, що відповідальності за придбання підробленого сертифіката у разі добровільного зізнання його власник не понесе. А от людина, яка надала підроблений документ, має або виплатити штраф у розмірі до 170 тисяч гривень, або отримає термін у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Також, за словами міністра охорони здоров'я, людина, яка вирішила здати підроблений COVID-сертифікат, має максимально сприяти слідству своєю поведінкою та показаннями.

Нагадаємо: раніше ми також писали, що у Києві було викрито лікаря та поліціянта, які отримали 1 мільйон гривень за виготовлення підроблених COVID-сертифікатів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися