У Києві вперше виявили новий штам коронавірусу "Омікрон"

Це також перший випадок в Україні

У Центрі громадського здоров’я України вперше зафіксували випадок захворювання на новий штам коронавірусу "Омікрон". Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передають "Коментарі".

За його словами, до столиці хворий на "Омікрон" прибув з Об'єднаних Арабських Еміратів. За кордоном він мав контакти з хворими на COVID-19. Інфікований новим штамом коронавірусу пацієнт перебуває на лікуванні. Українські експерти проводять епідеміологічне розслідування даного випадку і додаткове обстеження контактних осіб.

"Вакцинуйтесь, щоб бути захищеними, не зволікайте. Дотримуйтеся встановлених протиепідемічних норм та правил. За можливості, уникайте поїздок закордон у регіони, де циркуляція штаму "Омікрон" домінує", — закликав очільник МОЗ України.

У Центрі громадського здоров’я повідомили, що за тиждень із 11 до 17 грудня в Україні виявили понад 48 тисяч нових випадків коронавірусу. Серед захворілих — понад 4,8 тисячі дітей і 818 медичних працівників. Госпіталізували — понад 13,8 тисячі хворих на коронавірус, ще понад 2,2 тисячі людей — померли.

Наразі в Україні більшість областей перебуває у "жовтій" зоні. "Червоний" рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 зберігається у восьми регіонах. Понад 46% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення від коронавірусу, ще понад 41% — пройшли повний курс вакцинації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область та ще три регіони України можуть найближчим часом вийти з "червоної" зони карантину.

Нагадаємо, що вісім областей України та Київ залишили "червону" зону карантину. Рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки з 7 грудня ухвалили для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися