Київська область найближчим часом вийде з "червоної" зони карантину

Що відомо про епідемічну ситуацію в регіоні

Київська область та ще три регіони України можуть найближчим часом вийти з "червоної" зони карантину. Про епідемічну ситуацію з коронавірусом під час брифінгу розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, передають "Коментарі".

За його словами, окрім Київської області, з "червоної" зони карантину також можуть вийти Сумська, Житомирська та Черкаська. В цих регіонах покращується ситуація з захворюваністю на коронавірус. Тому Міністерство охорони здоров’я України ініціювало скликання профільної комісії для розгляду змін у карантинних зонах, повідомив Ляшко.

"Вперше за останні три місяці рівень госпіталізацій в кожному із регіонів опустився нижче граничного значення у 60 осіб на 100 тисяч населення. Попри це, Україна наразі вийшла із ТОП-10 країн з найбільшою захворюваністю на коронавірус в Європі", — розповів очільник МОЗ.

Зараз рівень захворюваності на коронавірус в Україні вдвічі менша за європейську, зазначив Ляшко.

"Два з трьох "ковідних" ліжок з киснем є зараз вільними. Пацієнтами зайнята лише третина всіх наявних ліжок. Зайнятість ліжок з киснем зменшилася у два рази", — розповів міністр.

Він нагадав, що уряд України подовжив дію адаптивного карантину до кінця березня 2022 року. Очільник МОЗ також закликав українців до вакцинації від коронавірусу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вісім областей України та Київ залишили "червону" зону карантину. Рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки з сьомого грудня ухвалили для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, з 1 листопада у Києві запровадили жорстокі карантинні обмеженняЧерез це у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також про позицію мера Києва Віталія Кличка щодо вакцинації від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися