Київ виходить з "червоної" зони карантину

Про які обмеження варто пам’ятати

Вісім областей України та Київ залишать "червону" зону карантину. Про відповідне рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов, передають "Коментарі".

За його словами, рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки ухвалили для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей. Ці регіони та Київ залишать "червону" зону з опівночі сьомого грудня.

Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов також нагадав, що відсьогодні, з шостого грудня, у країні набули чинності нові правила карантину. Обмеження стосуються у першу чергу невакцинованих українців. Відвідувати громадські заклади у "жовтій" зоні карантину зможуть лише ті, хто отримав хоча б одну дозу щеплення від коронавірусу. Українці мають мати відповідний COVID-сертифікат або довідку за формою 063/о.

Окрім того, у "жовтій" зоні працівники готелів, спортзалів або ресторанів мають зробити хоча б одне щеплення від коронавірусу.

"Для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання", — нагадав Немчінов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві п’ятий тиждень поспіль знижується кількість випадків захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, зокрема, на коронавірус.

Нагадаємо, з 1 листопада у Києві запровадили жорстокі карантинні обмеженняЧерез це у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також про позицію мера Києва Віталія Кличка щодо вакцинації від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися