В Київ прибули ще мільйон доз COVID-вакцини від США

Вакцини є одним з найкращих засобів боротьби з пандемією

Уряд США передав Україні додаткових майже мільйон доз вакцин від корона вірусу виробництва Pfizer. Постачання відбулось в межах глобальної допомоги фонду COVAX

У посольстві США підкреслили, що постачання вакцин показують відданість США підтримці України шляхом надання доступу до якісних вакцин проти коронавірусу.

Там нагадують, що вакцини є одним з найкращих засобів боротьби з пандемією, і США пишаються, що є партнерами України в цьому контексті.

Як повідомляли "Коментарі", наразі в Києві бустерну дозу вакцини від коронавірусу отримали 20 511 осіб. Новий штам коронавірусу Омікрон дуже швидко поширюється і має менший інкубаційний період – всього до трьох діб.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що кияни можуть зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу у будь-якому пункті, де проводять вакцинацію проти COVID-19.Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року рекомендовано вводити бустерну дозу вакцин людям старшим 18 років, які отримали дві дози вакцини понад 6 місяців тому. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.   Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися