Чому не підтягується сертифікат про бустер і що робити

Киянам дали поради у Мінцифрі щодо оформлення сертифікату про вакцинацію бустером

Що робити киянам, у яких не підтягує сертифікат про бустерну дозу вакцини у додатку "Дія", розповіли представники Міністерства цифрової трансформації. Про це пише AIN.ЮА.

Бустерну дозу отримали вже 377 548 українців, другу дозу – 14 672 260 осіб. Повідомлялося, що громадяни, які отримали бустер, з 1 лютого зможуть звантажити сертифікат у "Дії". Втім, деякі сертифікати не підтягуються. Серед причин – дані про вакцинацію громадянина внесені помилково або відсутні в Електронній системі охорони здоров'я.

Також у Міністерстві пояснюють, що лікарі могли вказувати вакцинацію третьою дозою як повторну, тому сертифікат не формується. Вже розроблено порядок розв'язання цієї проблеми. Тому найближчим часом усі вакциновані бустером зможуть отримати електронний сертифікат на державному порталі.

Крім того, є різниця між електронними базами, з яких "Дія" формує сертифікати. Тобто, лікар повинен вносити дані про вакцинацію саме до Електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), а не до Helsi. Тому що програми збирають медичні дані із системи ЕСОЗ.

Наводимо інструкцію для киян, які зробили бустер, але не отримали сертифікат. Вам слід звернутися до закладу, де вам робили третє щеплення, та з'ясувати, чи внесені ваші дані до ЕСОЗ. Лікар повинен перевірити особисті дані та внести їх у цю систему. Коли дані з'являться у системі, у вас завантажиться сертифікат.

Простіший варіант: відповісти на кілька запитань і заповнити форму на сайті Міністерства охорони здоров'я. У формі слід зазначити дату вакцинації, адресу пункту вакцинації, де ви робили щеплення, й особисті паспортні дані. За наявності у вас на руках паперових довідок про вакцинацію – прикріпити до форми їх електронні копії. Після цього запит на перевірку даних про вакцинацію надійде до пункту вакцинації. Втім, ця процедура може зайняти якийсь час.

Щоб створити "бустерний" сертифікат, зайдіть у розділ "Послуги"/"COVID-сертифікати" у програмі "Дія" та підтвердіть запит. Термін дії такого сертифікату – 270 днів. Бустер можуть отримати всі через 6-9 місяців після вакцинації другою дозою або через 28 днів після того, як захворіли на коронавірус.

Як повідомляв портал "Коментарі", коли варто колоти бустер і чи чекати на нову вакцину від "Омікрона".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися