У Києві знизився рівень госпіталізацій хворих на коронавірус

У мерії столиці назвали причину

У Києві попри високу кількість випадків захворювання на COVID-19 знизився рівень госпіталізацій хворих на коронавірус. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань охорони здоров’я Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

"Київ лідирує за кількістю тих, хто захворів на COVID, але у нас наразі досить низький рівень госпіталізацій киян, який складає приблизно 33% від усіх ліжко-місць, виділених саме під лікування коронавірусної інфекції", — зазначила Старостенко.

За її словами, такі показники пов’язані з тим, що більшість хворих на коронавірус у Києві проходять лікування вдома.

"Дуже хороший результат ми бачимо після вакцинації, адже сьогодні у Києві вакциновано понад 75% дорослого населення. Тобто ми вже можемо говорити про формування колективного імунітету. При високих цифрах захворюваності, як правило, люди хворіють у досить легкій формі та лікуються вдома", — пояснила заступниця мера Києва.

Нагадаємо, виробники вакцин від коронавірусу Pfizer і BioNTech оголосили, що починають клінічні випробування специфічної для Omicron вакцини. У компанії Moderna повідомили, що приступили до другої фази випробувань вакцини від цього штаму коронавірусу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головною небезпекою мутації коронавірусу є те, що нові штами бистріше розповсюджуються.

Читайте також, що на Київщині стався спалах ротавірусної інфекції серед дітей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися