На Київщині стався спалах ротавірусної інфекції серед дітей

Що відомо про захворювання

В Ірпені зафіксували спалах ротавірусної інфекції в одному з дитячих садків міста. Про це розповіла депутатка Ірпінської міської ради Юлія Устич, передають "Коментарі".

За її словами, поширення ротавірусної інфекції сталося в одній із груп дитячого садка "Знайко". Перший випадок хвороби серед дітей офіційно підтвердили 14 січня. Захворювання дитини на ротавірус сталося у групі "Волошка". Схожі до ротавірусу симптоми, за словами батьків, мали ще тринадцять дітей.

"Від цього інфекційного захворювання не застрахований жоден дитячий колектив. Керівництвом садочку відразу було вжито першочергових заходів, які здійснюються в такій ситуації", — зазначила депутатка Ірпінської міської ради Юлія Устич.

Зокрема, керівництво дошкільного навчального закладу провело дезинфекцію групового приміщення, меблів та обладнання. Стан здоров’я кожної дитини уточнювали у батьків. Про випадки захворювань на ротавірус також проінформували Держпродспоживслужбу. Окрім того, через спалах інфекції співробітники Управління освіти і науки Ірпінської міської ради перевіряють дії працівників садочку, які могли би спричинити розповсюдження ротавірусу. В Ірпені з понеділка, 17 січня, планують почати перевірки на дотримання санітарно-гігієнічних норм в усіх місцевих дитячих садках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вдруге захворів на коронавірус. Очільник столиці повідомив, що оскільки вакцинований, сподівається на нескладний перебіг хвороби.

Нагадаємо, у Києві ситуація з захворюваністю на коронавірус після новорічних свят не прогнозована, але свята дозволили медикам трохи перепочити, зазначив радник мера Києва Віталія Кличка з медичних питань Віктор Яцик. А лікар-імунолог Олег Назар розповів, що головною небезпекою мутації коронавірусу є те, що нові штами бистріше розповсюджуються.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися