Лікарні Києва в умовах загрози російської агресії працюють у посиленому режимі

У мерії столиці розповіли про стан медзакладів

У Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань охорони здоров’я Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

За її словами, медичні заклади столиці забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

"Наші лікарні мають необхідний резерв профільних ліжок для того, щоб надавати невідкладну медичну допомогу постраждалим. Також наші заклади охорони здоров’я мають необхідний резерв лікарських засобів, виробів медичного призначення, донорської крові та паливно-мастильних матеріалів", — повідомила Старостенко.

У Києві працює одна з найкращих систем екстреної медичної допомоги, наголосила представниця КМДА. Вона включає Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цей заклад забезпечений резервом ліків та мінімум на місяць, а відділ медицини катастроф – на два місяці, резервом компонентів крові – на тиждень.

"Ми зараз відчуваємо багато тривоги. У нас є батьки, є діти. Тривога — це нормальний фізичний стан, коли організм включає захисні функції, але ми маємо зберігати спокій. Найкращі поради лікарів на сьогодні — це займатися своєю улюбленою справою, дбати про рідних, займатися тим, що ви можете робити найкраще, займатися спортом — погода сьогодні сприяє прогулянкам", — додала заступниця мера Києва.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві знизився рівень госпіталізацій хворих на коронавірус.

Читайте также