Голова МОЗ перевірив лікарні Києва: які результати (ФОТО)

Міністр поділився враженнями

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав шість різних медичних закладів Києва, де цікавився станом виплат підвищених заробітних плат. Про результати перевірок посадовець розповів на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі".

За його словами, в усіх столичних лікарнях, які він відвідав, є один спільний фактор — нові заробітні плати отримали усі працівники закладів, але у кожному медичному закладі є свої проблемні питання.

Так, Ляшко відвідав Київський міський клінічний ендокринологічний центр. "Заклад вузькоспеціалізованої медичної допомоги. Мали проблему з боргом по зарплаті за грудень 2021 року, який наразі закрили за рахунок коштів ПМГ 2022. Заклад потребуватиме дофінансування з окремого пакету, але з колективом та керівництвом центру проговорили подальше бачення необхідних змін у програмі медичних гарантій та співпраці з НСЗУ, тому впевнений, що після реалізації цих змін заклад вийде на самозабезпечення", — прокоментував міністр охорони здоров’я.

Він зазначив, що у Київській міській клінічній лікарні №18 виплатами за січень задоволені, адже заробітні плати отримали навіть більші, ніж базові. "Колектив закладу вже отримав і аванс за лютий. Приємно був здивований і буду рекомендувати переймати досвід в створенні реабілітаційного та паліативного відділень. Молодці, знайшли можливість та правильно використали підтримку міста", — заявив Ляшко

У Київському міському пологовому будинку №6 новий головний лікар вже почав зміни, які найближчим часом принесуть бонуси закладу, вважає голова МОЗ. А у Київській міській клінічній лікарні №3 заробітні плати теж виплатили відповідно до постанови.

У Київському центрі нефрології та діалізу лікарі в середньо отримують понад 27 тисяч грн, медичні сестри — 17 тисяч грн, повідомив Ляшко. У лікарні сучасне відділення гемодіалізу та проводяться успішні трансплантації нирок. У планах — запуск трансплантації кісткового мозку для дорослих, додав очільник МОЗ. Київська міська дитяча лікарня №2 натомість потребує дофінансування з "зарплатного пакету".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ЛесЛесiв наче я

21 лютого 2022, 01:40

Нехай прийде у 8 лiкарню Оболонського району й подивиться на лiжка..це ЖАХ....Наче пiсля бомбардувань...Там засiв Пилецький. Незмiнний,як Путiн. Тому й нема змiн на краще...При Олександрi Першому сидiв i т.д.....Але бiзнес розквiв : у примiщеннi моргу - мийка машин, платнi паркування,кафе- ресторани...ЖАХ. не лiкарня,а бiзнес центр. От якби ще хворих вигнати,бо бiднi, мало дають

Владимир

20 лютого 2022, 09:56

Лучше бы он поинтересовался соответствуют ли наши больницы лучшим зарубежным стандартам в плане качества помещений, оснащения медицинским оборудованием, укомплектованностью высококвалифицированным персоналом, лекарствами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися