У Києві не вистачає грошей на зарплати медичним працівникам

Ситуацію з заборгованістю обговорили столичні депутати

У Києві у двадцяти столичних медичних закладах існує заборгованість із виплатою заробітних плат за січень. Про це йшлося під час засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

За словами заступниці мера Києва з питань охорони здоров’я Ганни Старостенко, для того, щоб знайти кошти на зарплати, не потрібно проводити аудити у лікарнях, як це пропонують деякі депутати Київради, тому що такі перевірки у проводять кожного тижня. Зараз у Києві існує заборгованість з виплати заробітних плат у двадцяти медичних закладах, повідомила Старостенко.

"Чим завинила Лікарня швидкої медичної допомоги, де на сьогодні понад 10 мільйонів така заборгованість? Чим завинила Міська клінічна лікарня №17 і її працівники, де на сьогодні 6 мільйонів заборгованість? Чим завинив пологовий будинок "Академія здоров’я людини", де 5 мільйонів заборгованість? Вони нічим не завинили. Вони уклали договори з НСЗУ, але коштів не вистачає", — заявила заступниця мера Києва.

Депутати Київської міськради зробили усе від них залежне, щоб забезпечити належне фінансування медицини у столиці, наголосила Старостенко. Вона нагадала, що з бюджету Києва на 2022 рік виділили на підтримку медичних закладів майже 6 мільярдів гривень, з них майже 1,5 мільярди гривень — це кошти на безповоротну фінансову допомогу працівникам лікарень.

Як повідомила депутатка Київради Марина Порошенко, на комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту підписали звернення до українського уряду, МОЗ України та НСЗУ щодо неприпустимої ситуації з фінансуванням медицини у столиці.

"Пакети НСЗУ не покривають заборгованості по заробітним платам. Я вже не говорю, що немає на що закуповувати медикаменти й перев’язувальні матеріали. Я не знаю, що буде наступним кроком: лікарні вже беруть кредити в банках, щоб погасити заборгованість по заробітним платам. Зменшують ставки для лікарів до 0,75 та пів ставки, щоб зменшити заробітну плату", — обурилась Порошенко.

Центральна влада має негайно вирішити проблеми столичних лікарень та погасити заборгованість перед медичними працівниками, наголосила депутатка. У Київраді підтримали звернення до Кабінету міністрів та Міністерству охорони здоров’я щодо ситуації із медичними закладами столиці. За це проголосували 92 депутати.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав шість різних медичних закладів Києва, де цікавився станом виплат підвищених заробітних плат. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

21 лютого 2022, 09:18

За всё время, как ни странно, ещё ни разу не поднимался вопрос о нехватке средств на зарплаты чиновникам и депутатам, хотя она у них растёт постоянно и не сравнима с зарплатами медиков, учителей и размерами пенсий рядовых "пересічних"... Иди я что-то пропустил?...

А судьям хватает денег??и откуда? Судьи

21 лютого 2022, 08:51

Судьи что то важное или справедливое делают для людей?

Валентин Панько

20 лютого 2022, 23:10

Візміть у Коломойського, Зеленського та інших - нащо їм зайві гроші!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися