Лікарні Київщини готуються до другої хвилі епідемії

За останню добу в Київській області новий антирекорд за кількістю хворих

Лікувальні заклади Київської області готуються до осіннього посилення епідемії коронавірусу і вже зараз в лікарнях другої хвилі для можливих пацієнтів перепрофільовані 95 ліжок. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації (КОДА).

Так, відзначається, що лікарні "першої хвилі", які приймають хворих COVID-19, заповнені на 32,6%. З 825 ліжок зайняті 269. У 176 пацієнтів підтверджено інфікування COVID-19, інші 93 пацієнти очікують результат.

За минулу добу в області зафіксовано рекордну кількість захворювань - 95 випадків. Всього за період епідемії в області лабораторно підтверджено 5210 випадків коронавірусної хвороби (COVID-19), з них в 440 дітей. Серед загальної кількості хворих COVID-19 виявлено в 727 медичних працівників.

Так, в КОДА відзначають, що частина регіону знаходиться в жовтій зоні, а ще частина - у помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки. Відповідно, для кожної частини Київщини діють свої обмеження.

Тим часом портал "Коментарі" повідомляв, що киян попередили про нової сезонної епідемії та рекомендують зробити щеплення від грипу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися