У Києві сімейні лікарі прийматимуть пацієнтів без декларацій

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві ухвалили рішення про безвідмовне надання допомоги сімейними лікарями кожному пацієнту навіть за відсутності декларації. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я столичної мерії Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

"Йдеться як про евакуйованих у столицю, так і про киян, сімейні лікарі яких поїхали з міста. Можуть бути й інші причини, але жодна з них не має завадити безвідмовному отриманню медичної допомоги, яку надають лікарі "первинки", — наголосила Гінзбург.

За її словами, звертатися за таких обставин краще до Центру первинної медико-санітарної допомоги, найближчого до місця фактичного проживання пацієнта. У закладі підкажуть до якого лікаря і за яким механізмом записатися на прийом.

"При цьому ви гарантовано отримуєте необхідну допомогу – від консультації та призначення лікування до направлення (в разі необхідності) до вузького спеціаліста, або виписаного рецепта на препарат за програмою "Доступні ліки", – запевнила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА.

В разі будь-яких проблемних питань можна звертатися до Департаменту охорони здоров’я Києва за телефоном "гарячої" лінії: 278-41-91. Адреси Центрів первинної медико-санітарної допомоги за посиланням.

Нагадаємо, столична влада підраховує збитки, завдані інфраструктурі Києва внаслідок ворожих обстрілів, та призупинила фінансування проєктів з будівництва, реконструкції та ремонту за Програмою економічного та соціального розвитку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварах відновлюють рух міжміських автобусів до станції метро "Лісова" у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися