У Києві поновили роботу медико-соціальні експертні комісії

Подробиці та контакти повідомили в мерії столиці

У Києві поновили роботу десяти медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник повідомив, що медико-соціальна експертиза проводиться особам, які звертаються для встановлення інвалідності, за направленням медичного закладу після проведення діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів. Комісії приймають документи щодня від голів лікарсько-консультативних комісій лікувально-профілактичних закладів або лікуючих лікарів.

Пацієнти, яким необхідний цей вид медичної допомоги, мають звернутися до лікаря — профільного або сімейного — за місцем фактичного перебування, інформують у мерії столиці.

Висновок МСЕК, як встановлення інвалідності, надає людині право на отримання соціальних виплат, реабілітаційних послуг та допоміжних виробів, а також відповідних пільг, нагадав перший заступник голови КМДА.

У разі, якщо лікарі недоступні, або виникають додаткові питання, в умовах воєнного стану голови МСЕК готові особисто надавати консультації телефоном із понеділка до п’ятниці із 10:00 до 12:00:

— мешканців правого берега (окрім мешканців Солом’янського району) оглядає Спеціалізована нейроофтальмологічна МСЕК за адресою: вул. Саксаганського, 100. Голова МСЕК – Григорів Оксана Богданівна, 050-551-37-30;

— мешканців лівого берега оглядає Дніпровська міжрайонна МСЕК за адресою: вул. Петра Запорожця, 26. Голова МСЕК – Кропива Володимир Васильович, 067-506-68-34.

— мешканців Подільського, Оболонського та Шевченківського оглядає Подільська міжрайонна МСЕК, яка розташована за адресою: вул. Волоська, 47. Голова комісії – Кармазіна Інга Андріївна, 097-551-57-99.

— мешканців Солом’янського району, а також людей із захворюванням органів дихання та інфекційними захворюваннями оглядає Спеціалізована туберкульозно-пульмонологічна МСЕК (у т. ч. заочно) за адресою: вул. Володимирська, 47. Голова МСЕК – Дмитришина Інна Миколаївна , 067-681-34-59;

— людей із захворюваннями, пов’язаними з наслідками аварії на ЧАЕС та з онкологічною патологією будь-якої локалізації, хворих з патологією вищої нервової діяльності, які направляються на МСЕК вперше оглядає Спеціалізована радіологічна МСЕК ( в т. ч. заочно) за адресою: вул. Миколи Пімоненка, 10. Голова МСЕК – Процик Наталія Любомирівна, 063-627-94-92.

— людей із патологією опорно-рухового апарату, які направляються на МСЕК вперше оглядає Спеціалізована травматологічна МСЕК (у т. ч. заочно), за адресою: вул. Волоська, 47. В. О. голови МСЕК – Ільїн Юрій Володимирович, 098294-66-61.

 військовослужбовців (ЗСУ, МВС, СБУ тощо), а також хворих по оскарженню рішень первинних МСЕК та у разі складних експертних випадків оглядає Центральна МСЕК № 2 м. Києва за адресою: вул. Тарасівська, 2/21: Голова ЦМСЕК № 2 – Ломарьова Галина Борисівна, 044-288-06-49.

— людей із серцево-судинною патологією оглядає Спеціалізована кардіологічна МСЕК № 2 м. Києва з адресою: вул. Ризька, 1. Голова комісії – Вітів Світлана Ярославівна, 067-770-32-77.

— людей з патологією вищої нервової діяльності, які направляються на МСЕК вперше оглядає Спеціалізована психіатрична МСЕК №2, яка розташована за адресою: вул. Кирилівська, 103. Голова МСЕК – Іванов Олександр Володимирович, 050-515-77-76;

— мешканців Києва з онкопатологією оглядає Спеціалізована онкологічна МСЕК, яка розташована за адресою: вул. Верховинна, 69. Голова МСЕК – Саламатіна Валерія Вікторівна, 050-198-71-26.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" за перший день повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну організували роботу нового відділення — екстреної медичної допомоги — як столична лікарня працює в умовах війни.

Читайте також, що Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю відновив свою роботу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися