В лікарні "Охматдит" розповіли про роботу під час війни (ФОТО)

Як працює нове відділення екстреної медичної допомоги

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" за перший день повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну організували роботу нового відділення — екстреної медичної допомоги. У медичному закладі розповіли, як надають допомогу пацієнтам під час війни, передають "Коментарі".

У новоствореному відділенні Emergency під час війни сконцентрувалась робота усіх лікарів "Охматдиту". За перший день військового вторгнення у безпечному місці обладнали три операційних та реанімацію, щоб максимально пришвидшити час діагностики та надання медичної допомоги пацієнтам. У відділенні цілодобово чергують лікарі, зокрема — вузькопрофільні спеціалісти, медики Центру крові та психологи.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Андрія Висоцького рекордно-швидкий термін, за який діагностували пораненого та відправили його в операційну склав 13 хвилин. За цей час лікарі провели усі необхідні обстеження, зробили УЗД-огляд, рентген, взяли необхідні аналізи, встановили діагноз та підготували операційну. Найменшому пацієнту "Охматдиту", який отримав поранення через війну, був лише місяць від народження, найстаршому — 83 роки. Лікарі продовжують працювати з усім спектром хвороб та травм та лікують пацієнтів з різних регіонів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" провели першу операцію в новій надсучасній операційній. Оперували дитину з пухлиною мозку. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися