У NASA показали, як змінилося нічне освітлення в Києві через війну (ФОТО)

Після деокупації Київської області електрика почала використовуватися частіше

У НАСА подемонстрували фото, де можна побачити нічне освітлення Києва протягом певного часу. Вчені використовують їх, щоб зробити висновки щодо того, як війна вплинула на економіку України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в НАСА. 

У НАСА зазначили, що під час дослідження використали нічне зондування приладів на супутниках NOAA–NASA. Завдяки цьому науковцям із Центру космічних польотів імені Годдарда (GSFC) NASA та Асоціації космічних досліджень університетів (USRA) вдалося дослідити, як змінилося використання світла в Україні, порівняно із січнем 2022 року. 

Зокрема, на опублікованих фото видно, що в березні використання світла значно зменшилося, однак потім поступово відновлювалося, оскільки люди активізувалися в кількох частинах України, особливо в столиці.

"У перші кілька місяців війни електрика та базові послуги зазнали атак у кількох великих містах. Оскільки війна тривала до травня, ми побачили зсув — деяку продовжену втрату світла на сході України та деяке відновлення в західній частині України. Зображення Black Marble HD показують відновлення на околицях Києва, зокрема, коли мешканці повернулися до столиці", - зазначила Елеанор Стокс, науковець USRA та співкерівник проекту "Чорний мармур".

Як повідомляли раніше "Коментарі", росіянина, який ховався від Інтерполу, затримали у Києві. Громадянин Росії переховувався в Україні від литовських правоохоронців. За тяжкі злочини, пов’язаними з фінансовими оборудками, чоловіка оголосили у міжнародний розшук. Росіянин намагався легалізуватись у Хмельницькому, але в нього не вийшло. 

Також "Коментарі" писал, що у Ворзелі ремонтують психоневрологічну лікарню. У Київській обласній психоневрологічній лікарні №2 у Ворзелі під час окупації населеного пункту перебували російські військові. Внаслідок мародерства росіян лікарня залишилась без комп’ютерів, була пошкоджена опалювальна система, знищені вікна та вхідні двері. У медичному закладі вже розпочали відновлювальні роботи. Наразі триває заміна пошкоджених вікон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися