У Києві оприлюднили графік навчального року: коли канікули

Через воєнний стан в процесі навчання можливі зміни

У Києві оприлюднили структуру нового навчального року та рекомендували графік шкільних канікул. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту освіти та науки Київської міської державної адміністрації.

У столиці освітній процес у новому навчальному році розпочався 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. В разі змін безпекової ситуації в мерії розглядають перенесення осінніх канікул на лютий 2023 року.

Структура навчального року 2022/2023 у Києві наступна:

·        перший семестр — з 1 вересня по 23 грудня 2022 року;

·        другий семестр — з 9 січня по 30 червня 2023 року;

·        осінні канікули — з 31 жовтня по 6 листопада 2022 року;

·        зимові канікули — з 24 грудня 2022 року по 8 січня 2023 року;

·        весняні канікули — з 27 березня по 2 квітня 2023 року.

Про особливості нового навчального року для київських школярів в ефірі телеканалу "Київ" розповів  заступник мера столиці Валентин Мондриївський. За його словами, очне навчання цього року у Києві розпочнеться у 421 школі для 138 тисяч учнів. Ці навчальні заклади мають укриття в приміщеннях або укриття розташовані неподалік. Чи будуть скорочувати уроки в школах під час воєнного стану, залежить від безпекової ситуації у Києві.

"Ми готові і гнучкі до будь-яких форматів і форм навчання для того, щоб діти були в безпеці і отримували досить високий рівень знань, могли спокійно вчитися, і щоб батьки не хвилювалися, що їхні діти не отримають належного рівня знань. Будемо дивитись по ситуації. Перші два-три тижні, перший місяць дасть нам можливість в разі потреби відкоригувати формат чи період навчання", — прокоментував заступник мера Києва Валентин Мондриївський.

Навчальний рік у Києві та в усій країні вперше розпочався в умовах військового стану. Директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян дала рекомендації батькам, як підготувати дитину та які зібрати для школярів речі у безпековий рюкзак

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Підприємство збудують в контексті продовження ініціативи дружини президента з реформи шкільного харчування. Фабрика-кухня розрахована на приготування до 10 тисяч порцій. Проект фабрики-кухні у Бучі профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися