Навчальний рік у Києві: що покласти у безпековий рюкзак школяра

Батькам дали поради в мерії столиці

У Києві вперше почнеться навчальний рік в умовах військового стану та батькам слід підготувати дитину, як діяти в разі загроз, зібрати для школяра речі, що можуть стати в нагоді в разі небезпеки. Про це розповіла директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, передають "Коментарі".

За словами посадовиці, столична влада рекомендує школам не проводити святкові лінійки першого вересня. Наразі у Києві ще тривають ремонтні роботи в укриттях, а батькам рекомендують підготувати дитину, яка навчатиметься очно до можливих надзвичайних ситуацій. Для цього радять зібрати "безпекову торбинку" або "безпековий рюкзак", щоб дитина йшла до школи та поверталась додому саме з ним, а не зі звичайним портфелем.

"Ми рекомендували картку, де буде вказано прізвище та ім’я дитини, контактні телефони батьків, групу крові. Також має бути пляшечка для води багаторазового використання. Якщо дитина приймає ліки на постійній основі, ми рекомендували, щоб дитині поклали ліки. Про це завжди, як правило, знає і вчитель. Це має бути печиво, ми рекомендуємо, або якась інша легка їжа – перекуси", — сказала Фіданян.

Директорка Департаменту освіти і науки КМДА закликала батьків, щоб вони щоденно переглядали безпековий рюкзачок дитини.

"Рекомендували туди ліхтарик. Ми надали рекомендації батькам, які визначилися, що їхня дитина буде ходити до школи, пройшли тією дорогою, якою дитина щоденно бути йти з дому до школи та зі школи додому. У разі оголошення повітряної тривоги по дорозі, а до будинку не так швидко добігти, батьки мають показати дитині, де вона може убезпечитися і перечекати", — розповіла Фіданян.

У Києві до нового навчального року готова 421 школа, де з першого вересня розпочнуть навчання 138 тисяч дітей. Загалом у столиці зараз перебувають майже 180 тисяч школярів, з них 3,6 тисяч – діти-переселенці. У режимі офлайн зможуть працювати лише школи, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. Такі заклади у Києві готові одночасно прийняти 145 тисяч школярів. Ще 22 школи столиці працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них та поблизу немає укриттів.

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Підприємство збудують в контексті продовження ініціативи дружини президента з реформи шкільного харчування. Фабрика-кухня розрахована на приготування до 10 тисяч порцій. Проект фабрики-кухні у Бучі профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися