Канікули в київських школах переносити не будуть

Перенесення канікул може продовжити епідемію

Київська влада не має наміру переносити канікули в школах на 15 жовтня. Їх введуть з 21 жовтня, як і було заплановано раніше.

Зараз головне - це проіммунізувати молоде населення, а якщо відправити дітей на канікули, то епідемія може затягнутися. Про це розповів глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан, передає "РБК-Україна".

"Це єдиний механізм. Якщо ми будемо дітей зараз відправляти на канікули, це затягне процес епідемії в країні", - сказав Рубан.

Він каже, що потрібно проіммунізувати 60-80% населення. Для цього потрібно, щоб люди почали контактувати з коронавірусом. Так що потрібно, щоб якомога більше людей перенесли Covid-19.

"Це можна зробити за допомогою зустрічі з даним збудником, що зараз відбувається, або проведення масової вакцинації. Тому це найбільш доцільний захід з метою призупинення агресивності даного збудника", - заявив Рубан.

Олег Рубан додав, що хоч і Кабмін рекомендує всім українським школам почати канікули з 15 жовтня, мер столиці Віталій Кличко заявив, що школярів відправлять по домівках 21 жовтня.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві скоро почнеться сезонний пік захворюваності на грип та ГРВІ. Через епідемію коронавірусу в столиці вже почали готуватися до "хвилі" захворювань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися