На Київщині запрацювали нові дитячі садки (ФОТО)

Де відкрили сучасні заклади для дітей

На Київщині запрацювали два нових сучасних дитячих садки. Про це розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, дитячі садки відкрили у селах Нові Петрівці та Лебедівка. Обидва заклади інклюзивні. У селі Нові Петрівці дитячий садок "Петрик" зводили "з нуля". Заклад для 230 малят планували ввести в експлуатацію на початку цього року, однак цьому завадило повномасштабне вторгнення російських військ. Під час ракетного обстрілу вибуховою хвилею у дитячому садочку були пошкоджені двері та вікна.

Дитячий садочок "Світлячок" у селі Лебедівка почали ремонтувати у 2020 році. Завершити реконструкцію через війну вдалося тільки зараз. Цей інноваційний заклад має просторі кімнати, що пристосовані і до занять дітей з особливими освітніми потребами. Цей дитячий садок розрахований на 50 дітей. Обидві установи забезпечені генераторами, мають власні котельні та укриття. 

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області провели зариблення Веселокутського водосховища тонами риби. Водойму, що розташована в селі Веселий Кут, зариблювали протягом двох днів. За цей час у водосховище вселили 7,6 тисяч товстолобів, 2,9 тисяч білого амура та 2,5 тисячі коропа. У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що для того, щоб провести будь-яке зариблення водойми, необхідно дотримуватися встановлених українським законодавством правил.

Читайте також, що на Київщині набула чинності заборона на вилов риби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися