На Київщині одне з водосховищ поповнили тонами риб (ФОТО)

Де провели зариблення водойми

У Білоцерківському районі Київської області провели зариблення водосховища тонами риби. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського рибоохоронного патруля.

За даними організації, минулого тижня Веселокутське водосховище поповнилось понад чотирма тонами риби. Водойму, що розташована в селі Веселий Кут, зариблювали протягом двох днів. За цей час у водосховище вселили 7,6 тисяч товстолобів, 2,9 тисяч білого амура та 2,5 тисячі коропа. Вага одного екземпляра становила близько 300 грамів. Зариблення провели за рахунок коштів користувача спеціального товарного рибного господарства. Процес контролювали працівники відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації, а також головні держінспектори Київського рибоохоронного патруля.

"Відбулося 100-відсоткове зариблення водосховища необхідною кількістю водних біоресурсів. Тож наступне вселення у дану водойму планується у 2023 році", — прокоментував начальник відділу охорони водних біоресурсів "Рибоохоронний патруль" Денис Нестеров.

У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що для того, щоб провести будь-яке зариблення водойми, необхідно дотримуватися встановлених українським законодавством правил.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з наступного місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Заборона набуде чинності з першого листопада та триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися