На реконструкцію школи під Києвом витратять майже дві сотні мільйонів (ФОТО)

Що відомо про проєкт оновлення навчального закладу

У Боярці на реконструкцію школи витратять майже дві сотні мільйонів гривень. Про це розповіли у Боярській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, проєкт реконструкції будівлі Боярської загальноосвітньої школи №1, розташованій в історичній частині міста, отримав фінансування від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Загальна вартість реконструкції навчального закладу становить близько 194 мільйони гривень, з них ЄІБ профінансує 155 мільйонів гривень.

Європейський інвестиційний банк надає кошти на реалізацію проєктів для підтримки територій України, що постраждали внаслідок бойових дій з російськими окупантами. Боярська міська територіальна громада була включена до переліку територій, чий проєкт пройшов конкурсний відбір серед понад 250 поданих пропозицій та отримав право на фінансування. Реконструкцію Боярської загальноосвітньої школи проведуть з добудовою приміщення. Навчальний заклад розташований на вулиці Лисенка, 11/28.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені завершують ремонт у школі, де навчаються понад 1700 дітей. В навчальному закладі були вибиті вікна, згоріла кухня та їдальня, зруйнований фасад і покрівля. На час ремонтних робіт школярі навчаються дистанційно. Загалом в Київській області через бойові дії з російськими окупантами пошкоджено 141 навчальний заклад.

Нагадаємо, в Бучі одна з найбільш постраждалих під час бойових дій шкіл отримала унікальний інноваційний комплекс для навчання в умовах вимкнення електроенергії. Чотири коробки містять обладнання, що дозволяє вчителям працювати з учнями на комп’ютерах в умовах відсутності світла. Унікальний інноваційний комплекс вчителям Бучі подарував проект "Бібліотеки без кордонів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися