Школи Київської області забезпечили комп'ютерним обладнанням (ФОТО)

Які навчальні заклади отримали техніку

На Київщини школи, найбільш постраждалі під час окупації, отримали нові комплекти комп'ютерного обладнання. Про це заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, навчальним закладам регіону передали ноутбуки, інтерактивні дошки, принтери, проектори, та цифрові лабораторії. Загалом — 80 комплектів комп'ютерного обладнання. Його отримали заклади освіти, що постраждали під час бойових дій в Київській області. Деякі з цих шкіл розграбували російські окупанти та вивезли всю техніку. Мова йде про школи в Макарівській, Іванківській, Немішаївській, Поліській, Калитянській, Великодимерській та інших громадах. 

"Тепер у цих закладах освітяни демонструватимуть презентації, долучатимуть учнів до використання інтерактивних інструментів. А цифрові лабораторії використовуватимуть у кабінетах фізики, хімії, біології, математики. Обладнання придбали за кошти обласного бюджету", — прокоментував Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені завершують ремонт у школі, де навчаються понад 1700 дітей. В навчальному закладі були вибиті вікна, згоріла кухня та їдальня, зруйнований фасад і покрівля. На час ремонтних робіт школярі навчаються дистанційно. Загалом в Київській області через бойові дії з російськими окупантами пошкоджено 141 навчальний заклад.

Нагадаємо, в Бучі одна з найбільш постраждалих під час бойових дій шкіл отримала унікальний інноваційний комплекс для навчання в умовах вимкнення електроенергії. Чотири коробки містять обладнання, що дозволяє вчителям працювати з учнями на комп’ютерах в умовах відсутності світла. Унікальний інноваційний комплекс вчителям Бучі подарував проект "Бібліотеки без кордонів".

Читайте также