У Києво-Могилянській академії заборонили російську мову

У стінах вишу не можна спілкуватися російською

В стінах Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) заборонили російську мову. Про це повідомив голова Наглядової ради вишу Геннадій Зубко, передають "Коментарі".

За його словами, якщо викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно, то тепер заборона стосується і спілкування між собою "мовою окупантів у Могилянці".

"Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА", — заявив Зубко.

Ці норми затвердили на 40-ї сесії Академічної конференції університету.

"Могилянці стали до лав ЗСУ і пішли на передову захищати Україну, на жаль, є і загиблі герої. Війна скорегувала темп наукових досліджень, але кількість наукових публікацій, хоч і зменшилась, але не суттєво. Війна змусила багатьох студентів і викладачів шукати прихистку за кордоном. Але війна не похитнула прагнення Могилянки до розвитку", — заявив Зубко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині відкрили новий навчально-практичний центр, де можна опанувати затребувані професії. Його створили у Переяславі на базі закладу професійно-технічної освіти. Для нового навчально-практичного центру в Переяславі за кошти державного та обласного бюджетів, а також за кошти спеціального фонду закупили сучасне устаткування.

Нагадаємо, у Києві привласнили понад мільйон гривень під час закупівлі генераторів для укриттів в навчальних закладах столиці. Управління освіти Голосіївської районної державної адміністрації уклало з підприємством договори на закупівлю 17 генераторів. Вартість контракту становила понад 3,7 мільйонів гривень. Для незаконного отримання коштів зі столичного бюджету посадовці забезпечили перемогу в тендері підприємцю, який запропонував ціни значно вище ринкових. За фактом привласнення бюджетних грошей та службового підроблення повідомили про підозру начальниці Управління освіти Голосіївської РДА.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.

Читайте также