В мерії Києва спростували російський фейк щодо роботи шкіл

Що відомо про чергову ворожу провокацію

Російські провокатори розповсюдили фейковий документ щодо роботи шкіл у Києві. На це відреагували в Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

"Напередодні річниці повномасштабної російської агресії ворог чинить провокації, метою яких є посіяти паніку серед цивільного населення України і Києва. Одна з таких провокацій – розповсюдження фейкового "наказу" Департаменту освіти і науки м. Києва", — зазначили в мерії Києва.

В Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації зробили заяву щодо розповсюдження фейкової інформації:

"Офіційно заявляємо – жодних наказів Департаменту про передачу закладів освіти столиці під управління будь-яких інших органів, чи для роботи за іншим профілем не видавалося. Жодних додаткових заходів, пов’язаних з воєнним станом, не запроваджувалось".

В мерії Києва наголосили, що всі столичні заклади освіти працюють в звичайному режимі, всі співробітники знаходяться на своїх робочих місцях і виконують свої звичайні обов’язки. В Департаменті освіти і науки КМДА також оприлюднили фейковий "документ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що в підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед". Це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

Окрім того, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися