У мерії Києва розповіли про роботу шкіл через загрози ракетних атак

Як працюватимуть освітні заклади в столиці

Столичні школи протягом 22-24 лютого працюватимуть у змішаному форматі навчання. Про це заявили в Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

У відомстві зазначили, що у змішаному форматі понад чотири сотні шкіл Києва працюють із початку навчального року. Дистанційне навчання в освітніх закладах столиці організоване як паралельний процес. В будь-який день батьки можуть прийняти рішення залишити дитину вдома та підключити її до навчання онлайн.

В Департаменті освіти і науки КМДА зазначили, що у Києві розробили чіткий безпековий механізм для всіх закладів освіти і весь персонал проінструктований щодо дій у разі повітряних тривог.

"Всі 404 школи, які працюють в очному режимі, мають укриття, де можуть розміститися всі учні разом з персоналом закладу. Також треба взяти до уваги і той факт, що підприємства та відомства в ці дні будуть працювати у звичайному режимі, а це значить, що залишити дітей, особливо молодшого віку, батькам буде ні на кого", – заявили в Департаменті освіти і науки міста Києва.

В мерії Києва закликали протягом 22-24 лютого, як і в інші дні, чітко дотримуватись правил безпеки та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Водночас, у Київській області освітні заклади освіти кілька днів працюватимуть дистанційно через загрози ракетних обстрілів. Відповідне рішення ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони регіону. Протягом 22-24 лютого освітній процес в регіоні триватиме у дистанційному режимі. Це стосується всіх освітніх закладів будь-яких форм власності. Рішення обумовлене ймовірною посиленою загрозою ворожих обстрілів та можливими провокаціями у зв'язку з річницею від повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну.

Нагадаємо, Сили оборони Києва протягом кількох днів проведуть навчання щодо захисту столиці. Українські військові відпрацюють захист Києва під час наступальної операції окупантів з північного напрямку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Читайте також, що в підрозділах Сил оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися