У Києві оприлюднили графік навчального року: коли канікули

Якою буде структура нового навчального року

У Києві затвердили графік навчання в закладах освіти на наступний рік. Про особливості нового навчального року для київських школярів розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, навчання у столичних школах розпочнеться з 1 вересня та триватиме до 31 травня, а компенсаторні заняття та атестація – до 28 червня 2024 року. Через воєнний стан в процесі навчання можливі зміни.

Структура навчального року 2023/2024 у Києві така:

·       перший семестр — з 1 вересня по 22 грудня 2023 року;

·       другий семестр — з 8 січня по 31 травня 2024 року;

·       осінні канікули — з 23 по 29 жовтня 2023 року;

·       зимові канікули — з 23 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року;

·       весняні канікули — з 25 по 31 березня 2024 року.

Для учнів перших класів додаткові тижневі канікули заплановані з 19 до 25 лютого 2024 року. Формат, у якому працюватиме школа, кожен заклад освіти обиратиме самостійно, консультуючись із батьками учнів. Рішення про запровадження очного, дистанційного або змішаного форматів навчання будуть ухвалювати на засіданнях педагогічних рад з урахуванням норм безпеки і побажань батьків учнів.

"Особливу увагу ми приділятимемо роботі психологічної служби, яка має забезпечити психологічну підтримку учасників освітнього процесу. Зокрема, мова йде про моніторинг психологічного стану, психологічні п’ятихвилинки, тренінги, індивідуальні консультації", — зазначив заступник мера Києва Валентин Мондриївський.

Педагогічні ради мають обрати форми та формати організації навчального процесу та затвердити алгоритми роботи закладів освіти. Кожна школа має оновити схеми руху учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги та провести відповідні тренування й навчання із правил перебування в укриттях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві міст Метро знаходиться в аварійному стані, та як в столиці готуються до ремонту споруди. Конструкція мосту Метро за радянських часів була експериментальною. Таких мостів було всього кілька в колишньому СРСР, а зараз залишився лише один у Києві. Інші подібні споруди розібрали. Зараз у столиці працюють над розробкою проєкту першочергових протиаварійних робіт та планують розпочати оновлення мосту Метро. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що проїзд у метро у Києві радикально зміниться.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися