Проїзд у метро у Києві радикально зміниться (ВІДЕО)

Над якими змінами зараз працюють в метрополітені

У Києві тривають роботи, пов’язані з перейменуванням станцій столичної підземки. Про це розповіли у комунальному підприємстві "Київський метрополітен", передають "Коментарі".

У липні 2023 року архітектори станцій метро "Звіринецька" (до перейменування — "Дружби народів") та "Площа Українських Героїв" (до перейменування — "Площа Льва Толстого") зустрілися з автором шрифтів для нових назв Богданом Гдалем. Митець за власної ініціативи створив нові написи для станцій столичного метро. Його ідею архітектори перейменованих станцій підтримали та надали всі необхідні погодження.

Зараз роботи, пов’язані з перейменуванням станцій "Площа Льва Толстого" на "Площа Українських Героїв" і "Дружби народів" – на "Звіринецьку", тривають. У столичній підземці вже замінили покажчики напрямків руху поїздів на колійних стінах, нанесли нові назви на світлові покажчики напрямку руху пасажирів та оновили іншу навігацію на станціях підземки. Тепер поетапно замінюють лінійні схеми у вагонах синьої лінії. Також триває запис нових аудіооголошень як українською, так і англійською мовами, що транслюватимуть в електропоїздах. Запис оголошень – на завершальному етапі. У найближчі тижні розпочнуть перезапис інформаторів у рухомому складі, паралельно з цим оновлюватимуть назви станцій на моніторах. Завершити необхідні роботи планують до кінця вересня цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві міст Метро знаходиться в аварійному стані, та як в столиці готуються до ремонту споруди. Конструкція мосту Метро за радянських часів була експериментальною. Таких мостів було всього кілька в колишньому СРСР, а зараз залишився лише один у Києві. Інші подібні споруди розібрали. Зараз у столиці працюють над розробкою проєкту першочергових протиаварійних робіт та планують розпочати оновлення мосту Метро. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що на маршрут поїзда №7/8 Київ — Чернівці додали модернізовані плацкартні вагони. Після капітального відновлювального ремонту ці вагони мають сучасну систему кондиціонування повітря, вакуумні туалети та якісне індивідуально кероване освітлення.

Дивіться також фото, як у Києві змінився сквер біля однієї зі станцій метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

26 серпня 2023, 04:27

Других проблем сейчас нет и так уже не знаешь город с их переименованиями. За 9 лет ни одной станции метро не открыли и ничего путного не построили. Только памятники сносят и переименовывают всё подряд не спрашивая мнение киевлян.

Кев

25 серпня 2023, 17:07

Интересно, а шрифт там тоже такой же будет как убогий новый? Ведь он явно устравеший, им пользовались века назад и по современным меркам выглядит нелепо

Валерий

25 серпня 2023, 15:44

Зачем это делать во время войны?! Уже не знают, где бы ещё спиздить, это же так важно в наше время!!! На каждом углу, только и слышно, допомогайте ЗСУ!!! Главное улицы и станции метро переименовать, это ж сейчас так важно!!!!!

Олег

25 серпня 2023, 12:29

Нехай рекламу з вікон вагонів познімають,бо дивитись в ті вікна гидко

Евгений

24 серпня 2023, 20:58

Мені ніби все одно, але навіщо Льову заміняти було? Він же не промоскальська потвора наче був... Відкрили б краще зупинку Львівська брама, там і назва нормальна, змінювати не потрібно. А назву Площа Українських Героїв написали б замість Голосієвської, заодно і назву парку так назвали б ))

Андрій

24 серпня 2023, 16:24

Та нехай нарешті встановлять поглиначі шуму під вагони - після поїздки у вагоні треба вуха лікувати , бо такий грохіт стоїть, що наче голову під вагон запхав. Знизьте рівень шуму в салонах вагонів!!!

L

24 серпня 2023, 10:25

Сколько требуется денег из бюджета на переименование одной станции метро?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися