У Києві радикально змінився сквер біля однієї зі станцій метро (ФОТО)

Як змінилася локація — оприлюднені фото

У Києві майже завершили озеленення скверу біля станції метро "Героїв Дніпра". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд".

За даними столичних комунальників, з території скверу біля станції метро "Героїв Дніпра" спочатку демонтували 160 малих архітектурних споруд (МАФів). Після цього тут влаштували доріжки та встановили лави.

"У зоні очікування з’явилася пергола. Для озеленення обрали клени та декоративні вишні, чагарники кизильника, гортензії, спірею сіру та сосну гірську, а також багаторічники та злакові. Влаштовано освітлення, поливо-зрошувальну систему", — йдеться в повідомленні КО "Київзеленбуд".

Окрім того, під час оновлення території особливу вагу приділили інклюзивності, додали у підприємстві. Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" оприлюднило фото, як виглядає зараз сквер біля станції метро "Героїв Дніпра".

"У трьох центральних точках зеленої зони висадили мультиштамбові вишні тібетські. У лунках – 10 кленів, які утворюють алею, за лавами – 14 вишень декоративних. Плюс близько 1000 чагарників: кизильник, гортензії, спірея сіра та сосна гірська. Гортензії прикрашають простір як безпосередньо у зоні відпочинку, так і відокремлюють зелену зону від трамвайної", — прокоментував генеральний директор "Київзеленбуд" Олексій Король.

В зеленій зоні також, за його словами, висадили понад трьох тисяч багаторічних рослин та злакових. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять понад 5,5 мільйонів гривень. На цій ділянці ще у травні почали заміну колій під час ремонту кінцевої зупинки й розворотнього кільця трамваїв. Поблизу зупинки трамваїв мають встановити громадську вбиральню. Підрядник має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра в Оболонському районі Києва до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, що у Києві сквер біля метро "Шулявська" кардинально зміниться.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися