Старшокласникам пропонують долучитися до оборони України: умови

Старшокласників навчатимуть розпізнавати дезінформацію

Росія веде боротьбу проти України відразу на декількох фронтах. Важливим також є інформаційний фронт, адже ворог постійно застосовує ІПСО. Українських школярів планують безплатно навчити швидкому та точному розпізнаванню інформаційних фейків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

Проєкт з фактчекінгу та дезінформації для старшокласників 15-17 років запускають IREX in Ukraine та Куншт. У межах проєкту відберуть 100 українських підлітків, які навчатимуться в найкращих медіатренерів України. Після навчання зможуть швидко помічати брехню й знаходити правду, знайдуть однодумців.

Передбачається, що школярі використовуватимуть соцмережі для пошуку та спростування дезінформації і поширюватимуть поради з медіаграмотності серед своїх однолітків в Instagram.

У рамках навчання проведуть 16 онлайн-тренінгів. Старшокласників навчать створювати інформативні короткі відео. Усього учасники за підтримки кураторів спростують щонайменше 600 випадків дезінформації.

Щоб не заважати освітньому процесу, навчання будуть заплановані на позашкільні години і займатимуть менш ніж чотири години на тиждень.

Дедлайн подачі заявок – до 23:59 25 серпня (неділя). Листи з результатами відбору учасники та учасниці отримають до 29 серпня включно.

Детальніше про проєкт за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у липні росія поширювала цинічний фейк про Київ. Мережею поширювали відеозапис, який нібито свідчить про те, що постраждалі від обстрілу “Охматдиту” несправжні. Детальніше про російські вигадки читайте за посиланням.


Читайте также