У Києві можна буде побачити неймовірний зорепад: подробиці

У серпні астрономи прогнозують небачений раніше зорепад під назвою "Персеїди". Цього року потік зірки не буде засліплений світлом Місяця. Про це повідомляється на сайті наукового журналу "Наше небо" з посиланням на слова вченого-астронома Івана Крячко.

Згідно з даними астрономічного календаря, метеоритний дощ триватиме з 15 липня по 24 серпня. Учений заявив, що краще за все дивитися за метеорами в ніч максимального дії потоку - з 11 на 12 серпня або з 12 на 13.

Вчений зазначив, що Місяць в цьому році не заважатиме тим, хто захоче подивитися на зірки, так як буде перебувати в іншій фазі. Фахівці заявляють, що в серпні 2021 року можна буде побачити близько 40 метеорів за одну годину.

Нагадаємо раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що синоптики дали прогноз погоди в Київській області на поточний тиждень. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті .

Також портал повідомляв про те, як в серпні святкуватимуть День Незалежності в столиці. Президент Володимир Зеленський розповів про комплекс заходів на цей день. Детальніше читайте в нашому матеріалі .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися