Вакцинуйтесь або закриємо: на Київщині попередили школи та бізнес

В регіоні стурбовані можливим загостренням захворюваності на коронавірус

У Київській області з 20 вересня через низький рівень вакцинації від коронавірусу закриють освітні заклади. Про умови, за яких школам дозволять працювати, розповів голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

Керівник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін відвідав Вишневу громаду, де поспілкувався з колективом ліцею "Ідеал". Він наголосив про важливість вакцинації від коронавірусу та попередив про карантинні обмеження.

Освітянин Київщини Володін закликав якомога швидше зробити щеплення від коронавірусу та попередив, що з понеділка, 20 вересня, в регіоні працюватимуть лише ті школи, де вакциновано 80% працівників.

"У ліцеї зараз, наприклад, щеплення отримав 61% вчителів. Є всі можливості для того, щоб швидко виправити ситуацію і забезпечити навчання для дітей навіть тоді, коли область переведуть до "жовтої" зони епіднебезпеки. Якщо ж до 20 вересня цього не буде зроблено, школу зачинять. Онлайну більше не буде", — наголосив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За його словами, в регіоні стрімко зростає рівень захворюваності на коронавірус та кількість госпіталізацій, тому закриття шкіл — вимушена міра. Вимога у 80% вакцинованих працівників стосується не тільки освітніх закладів, а й соціальної сфери та бізнесу. У Київській області до навчальних закладів виїжджають мобільні бригади з вакцинації від коронавірусу. Наразі у регіоні зробили майже 63 тисячі щеплень освітянам, а понад 27,5 тисячі педагогів пройшли повний курс вакцинації.

З 20 вересня термін дії COVID-сертифікатів продовжено. Тепер "жовтий" сертифікат вакцинації від коронавірусу діятиме 120 днів, "зелений" буде актуальним 365 днів.

Нагадаємо, Київ продовжує нарощувати темпи вакцинації від COVID-19, щоб уникнути локдауну. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися