Чому на Київщині до 20 вересня можуть позакривати школи

У Києві та області почала зростати захворюваність на коронавірусну інфекцію, і щоб пандемія не завадила освітньому процесу, глава Київської ОДА Василь Володін закликав працівників шкіл робити вакцинацію.

Повідомляється, що в Київській області не будуть функціонувати школи, якщо до 20 вересня в них не будуть вакциновані 80% працівників. Дистанційно уроки при цьому проводиться не будуть. За словами Василя Володіна, такий захід є вимушеним, оскільки випадки захворювань COVID-19 збільшуються, як і число госпіталізацій.

До того ж вимоги мати 80% вакцинованих в колективі стосуються всіх — і соціальної сфери, і бізнесу. У відомстві зазначають, що вакцинація — єдиний спосіб захиститися від коронавірусної інфекції, тому громадян закликають бути свідомими й подбати про своє здоров'я.

Відзначається, що на сьогодні в Київській області вакциновано майже 63 тисячі педагогів. При цьому 27 538 працівників вже пройшли повний курс вакцинації. Робота по імунізації вчительських колективів триває. Для цього в навчальні заклади виїжджають мобільні бригади.

Нагадаємо, що щеплення від коронавірусу вже зробили 50% киян. При цьому, завершили цикл імунізації (прищеплювалися двома дозами) 46% від загальної кількості вакцинованих. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в Україні з 20 вересня розпочнуть діяти опції COVID-сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. COVID-сертифікат буде мати дві опції - "жовту" чи "зелену".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися