Найкращим вчителем України став киянин

Переможець отримує 250 тисяч гривень

У Києві в суботу, 2 жовтня, оголосили переможця премії Global Teacher Prize Ukraine. Найкращим вчителем України у 2021 році став київський викладач Артур  Продайков. Він - вчитель української мови та літератури.

Церемонія нагородження відбулася на Софійській площі у Києві.

Global Teacher Prize називають "Нобелівською" премією для вчителів розміром 1 мільйон доларів. У 2015 році її заснував арабський мільярдер Санні Варкі.

У 2017 році громадська спілка "Освіторія" заснувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine. Її метою є підвищити престиж професії вчителя, розповісти українцям історії вчителів-новаторів. Гасло премії - "Вчителі важливі".

Цього року премію вручають вже вп'яте.

Переможець отримує 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від "Освіторії".

Як писали "Коментарі", у Київській міській раді пройшло нагородження переможців програми "City Boost" з підприємництва для стартапів, орієнтованих на благоустрій та розвиток міста. Переможцем програми обрано стартап Atmosphere, а команда проєкту отримала 50 тисяч гривень на розвиток ідеї. Водночас стартап Deputy CRM отримав спеціальний приз Київської міської ради у розмірі 30 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися