У Славутичі відкрили «Лабіринт медіаграмотності»: що це

Проект націлений на просвіту споживачів різноманітного контенту

В четвер, 28 жовтня, у Славутичі відбулося відкриття інсталяції "Лабіринт медіаграмотності "НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРР". Її організувало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це інтерактивний об’єкт з 12 кімнат, кожна з якої розповідає про одну з тем медіаграмотності, як от маніпуляції, клікбейт, фейки, інформаційний шум, тролі, пропаганда, популізм тощо.

Проект націлений на просвіту споживачів різноманітного контенту, хто хоче розрізняти правдиву інформацію від брехливої, від маніпуляцій та стереотипів.

На відкритті виступив директор відділу сприяння розвитку демократії та врядування регіональної місії USAID в Україні та Білорусі Марк Еллінгстад.


"Лабіринт" працюватиме щодня з 10:00 до 18:00 лише до 31 жовтня.

Відкриття інсталяції відбулось в межах Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності від ЮНЕСКО.

Як писали "Коментарі", У Славутичі, що у районі Вишгороду, сімейна пара створила новий мурал, присвячений місту на фасаді будинку №3 Київського кварталу. Мурал у Славутичі малювали подружжя Віталій Гідеван та Олена Нойна. Батько художниці був ліквідатором аварії на ЧАЕС. А в будинку мешкають люди, які переїхали до Славутича з Прип'яті.

На новому муралі можна розглянути всі відомі пам'ятки міста та Ангела, що його оберігає. Зазначимо, що проєкт фінансується за рахунок місцевого бюджету. Як зазначає голова громадської організації "Переможці Чорнобиля" – Валентина Ретунська, яка також брала участь у цьому проєкті, має плани створити подібні мурали в кожному кварталі міста.


 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися