Гібридний овоч: у Києві виростили незвичайну картоплю (ФОТО)

За смаком картопля ніяк не відрізняється від звичайної

Співробітники компанії HZPC, яка має більш ніж 100-річний досвід у селекції та розмноженні картоплі, розташованій в столиці, змогли створити гібрид картоплі, яку можна вирощувати з ботанічного насіння. Про це в інтерв'ю EastFruit розповів директор представництва HZPC в Україні Ігор Чечітко.

За його словами, дослідження зі створення сортів картоплі з ботанічного насіння у світі розпочалися ще у 70-х роках минулого століття.

"Це дуже дорогий проєкт, але чому це так важливо? Економіка проста — для посіву на один гектар потрібно кілька сотень грамів насіння, а не кілька тонн", - зазначає Чечітко.

Натомість знижується і вартість вкладення в один гектар. Здешевлює та прощається також і логістика. Ще один плюс полягає в тому, що переважна більшість хвороб картоплі насінням не передається.

На початку листопада цього року на Potato Day 2021 презентували гібрид картоплі. Кожен з учасників мав можливість продегустувати овоч. На думку учасників, новий вид картоплі ніяк не відрізняється на смак від звичайної.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України, що знаходиться в Бородянському районі Київської області, вивели нові сорти картоплі. Овоч має червоне та фіолетове забарвлення. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Бучанському районі області фермери встановили новий рекорд України, виростивши гігантську ягоду лохини. Серед ягід це перше зафіксоване досягнення в Україні. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися