У Києві проїзд для учнів лишиться безкоштовним: але за умови

Наразі майже для половини учнів уже оформлено та видано новий електронний документ.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що проїзд у комунальному транспорті для школярів залишиться безплатним, але для цього необхідно оформити електронну картку учня для дитини до 1 березня 2022 року.

Підкреслюється, що проєкт "Електронна картка учня" розпочато у 2019 році. З того часу столичні заклади освіти неодноразово закликали батьків оформити новий документ, який має стати єдиним для використання у транспорті.

Наразі майже для половини учнів уже оформлено та видано новий електронний документ.

"Водночас решта батьків не квапиться приєднуватися до проєкту. Ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим чином надавати можливість безплатного проїзду школярам. І у такому випадку батькам доведеться за них платити у громадському транспорті", – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА зауважив, що електронна картка учня – це сучасний застосунок, який не тільки дасть змогу оптимізувати контроль за витратами з міського бюджету на транспорт школярами, а й стане сучасним носієм корисних функцій як для школярів, так і для їхніх батьків.

Як зазначали "Коментарі", в українській столиці вже навесні 2022 року після закінчення опалювального сезону повернуться до питання подорожчання вартості разового проїзду у громадському транспорті, яке може зрости з 8 до 20 гривень. Про те, наскільки реально може подорожчати проїзд у столичному транспорті, розповів транспортний аналітик Дмитро Беспалов. За словами транспортного експерта, столична влада, швидше за все, робить своєрідні торги, щоб люди були шоковані можливим подорожчанням проїзду до 20 гривень. Після таких новин тариф у 15 гривень за одну поїздку не викликатиме такої хвилі обурення серед городян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися