У Києві оцінюють збитки від пожежі у Східній гімназії

В мерії не виключають будівництво нового закладу

У столиці проводять експертну оцінку збитків від пожежі у Київській гімназії східних мов, яка сталася тиждень тому, та не виключають, що заклад доведеться відбудовувати заново. Про це йшла мова під час засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

Депутат Київської міської ради Георгій Ясинський нагадав, що Київську гімназію східних мов, яка розташована у Святошинському районі Києва, можна назвати легендарним навчальним закладом, саме тому важливо якомога швидше відновити його після пожежі.

"Заклад був заснований у 1936 році. В ньому величезний конкурс — шість дітей на одне місце. Це єдиний державний заклад, де можуть учні з першого по одинадцятий класи вивчати сім східних мов — арабську, китайську та інші, та ще й англійську", — зазначив Ясинський.

За його словами, провести реконструкцію Східної гімназії у столиці планували дуже довгий час, проте плани відкладались через відсутність у цій частині Святошинського району детального плану території (ДПТ) та коштів на фінансування.

"Сьогодні триває експертиза, щоб визначити, які саме пошкодження, як можна відновити цей заклад… Дуже прошу віднайти можливість фінансування відновлення якнайшвидше роботи цієї школи, будівлі цієї школи. Терміново вирішити питання з переміщенням учнів і організації учбового процесу", — додав депутат Київради.

Як повідомив заступник мера Києва Валентин Мондриївський, столична влада та комунальні підприємства зараз разом відпрацьовують питання відновлення роботи Київської гімназії східних мов на доручення голови КМДА Віталія Кличка.

"Технічні спеціалісти встановлюють рівень і ступінь пошкодження закладу, для того щоб приймати максимально виважене рішення про його відновлення в найкоротші терміни. Рахуємо потребу в фінансуванні. Протягом найближчих 10 днів ми міському голові дамо пропозицію — як і в які терміни відновити цю школу: чи збудувати на її місці нову, чи відреставрувати те, що є та добудувати новий корпус", — прокоментував заступник очільника столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва проведуть реконструкцію будівлі середнього загальноосвітнього навчального закладу "Слов’янська гімназія". Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися